Sitecore 9.0.0 Habitat Installation – Hiccups & Issues

Here I’m documenting the issues occurred during the Sitecore 9 Habitat installation.

HB1.2.jpg

  • Inside settings.ps1. Make sure to update your Sitecore version and Solr Folder.  update the other settings as per your local environment.
    • HB7
    • HB8
  • After Configuring everything, During executing Install.ps1 if you’re getting the below Error ,

Error: Get-LocalGroupMember : Principal IIS APPPOOL\DefaultAppPool was not found

HB1.jpg

then comment the following lines(82 to 89) then execute the Powershell script.

HB2.jpg

  • Install Node.js Software, If you’re not installed already, otherwise you will get the below error. https://nodejs.org/en/

Error:’npm’ is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

HB3.1.jpg

Install Node.js

HB3.jpg

After installing node.js. execute the command as per the Getting started instructions. then it will take around 15 minute to complete the Building,Restoring Packages ,Unicorn Sync and Publish.

  • You can either execute the gulp command through CMD Prompt or in visual studio 2017.

HB5.jpg

HB6.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑